Tenisi Vans – o istorie de succes

Vans au parcurs un drum lung in ultima jumatate de secol, de la niste tenisi destinati celor care practicau sporturi “extreme”, deci unei nise destul de slab reprezentate chiar si in ziua de astazi, la un brand global, preferat de foarte multe vedete. Chiar si asa insa, ei inca sunt unul dintre principalii producatori de echipament sportiv si nu si-au uitat publicul tinta din trecut, chiar daca modelele lor au devenit mult mai populare chiar si printre cei care propabil nu au pus niciodata piciorul pe o placa de skateboard.

Firma a aparut pe piata in 1966, deschisa fiind de catre Paul Van Doren si alti parteneri in Anaheim, California. La inceput, productia era manuala si tot ce se fabrica intr-o zi era vandut in cealalta, direct catre public. Si chiar din prima zi, Van Doren a reusit sa vanda tot stocul, adica 12 perechi de Vans # 44, cunoscuti acum ca modele Autentic. Poate ca un astfel de succes pare unul modes, dar pentru o companie mica era ceva deosebit. In plus, vestea s-a dus rapid si toti cei pasionati de skateboading au inceput sa apeleze la modele Vans, pentru ca erau rezistenti si aveau un design deosebit in comparatie cu alti competitori.

Pana la finalul anilor ’70, Vans aveau deja 70 de magazine in California si vindeau prin intermediari in toata tara si chiar international. Produsele lor erau inca destinate practicantilor de sporturi urbane, dar popularitatea a dus si la deschiderea a mai multor fabrici, din ce in ce mai mari. Acesti tenisi au inceput sa fie in topul preferinelor.

In deceniul urmator, Vans a continuat sa creasca si sa produca incaltari pentru basket, baseball, wrestling sau skydiving, iar dupa ce Sean Penn a purtat o pereche in filmul “Fast Times at Ridgemont High”, acestia au ajuns sa fie cunoscuti si printre publicul care nu era interesat de sporturile extreme. Din pacate, la mijlocul anilor ’80, problemele financiare au impins compania spre faliment, insa aceasta a reaparut pe piata dupa doar trei ani, a inceput sa fabrice si in alte tari, iar afaceri au mers bine de atunci. Mai mult decat atat, Forbes i-au desemnat atat in 2000, cat si in 2001 drept cea mai de succes companie mica din America. Iar in 2004, acestia au lansat un program prin care design-eri din intreaga lumea puteau sa creeze propriile modele, gratuit.

Cat despre tenisi si celelalte incaltari, Vans continua sa fie unul dintre liderii mondiali in nisa lor, dar faptul ca produsele au reusit sa depaseasca aceasta bariera si sa fie folosite pe scara larga reprezinta una dintre cele mai mari reusite. Preferati atat de barbate, cat si de femei, tenisii Vans reprezinta un simbol al libertatii si al tineretii, unul cunoscut acum in intreaga lume. In plus, povestea de succes a firmei inca impresioneaza si acum, si tu poti face parte din ea. Fie ca doar porti o pereche, fie ca esti dispus sa o personalizezi la ei pe site, vei imparti practic aceeasi firma cu foarte multe celebritati, personalitati din lumea sportului, dar si a filmului sau a muzicii internationale.

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu