Tigara electronica isi creste popularitatea in Europa

Recent, in umbra Arcului de Triumf, o coada de 20 oameni care vroiau sa prinda gustul ultimei oferte rafinate era aliniata pe trotuarul unui butic nou si modern. Un panou din vitrina promova pina colada ca fiind aroma lunii in magazin. O femeie care purta o jacheta marca Chanel a spus ca ar vrea sa incerce aroma de piersica. Dar acesta nu era un templu al gastronomiei.

Era un punct de reper al magazinelor de tigari electronice care au  luat amploare in cursul saptamanii in Paris, la fel ca in multe alte orase din Europa si Statele Unite. In buticul numit Cloppi-Nette, cumparatorii pot alege din mai mult de 60 de arome de nicotina lichida, inclusiv arome de Marlboro si Lucky Strike, toate in diverse tarii si aranjate in randuri codate pe culori (CloppiNette este un joc de cuvinte al cuvantului „clope”, jargon francez pentru tigara).

„ Este ca vizitarea unui magazin Nespresso”, spune Anne Stephan, o avocata specializata in chestiuni de sanatate de la o firma de avocatura din apropiere. Pe ea o atrage in magazin dorinta impartasita de multi: ei toti vor sa renunte la fumat tutun, dar nu vor sa renunte la obiceiul de a fuma. Dupa ce a fumat 20 de tigari pe zi timp de 25 de ani si a esuat in tentativa ei de a renunta la obicei, Stephan spune ca, de cand a inceput sa pufaie tigari electronice, a redus in trei luni fumatul la o singura tigara electronica pe zi.

Folosind tehnologia care transforma propilenglicolul infuzat cu nicotina intr-un vapor inhalabil, aceste tigari electronice ieftine sunt aproape la fel ca tigarile obisnuite, doar fara mirosul de scrumiera.

In timp ce segmentul de tigari electronice ieftine reprezinta doar o fractiune din piata de 80 de miliarde de dolari pe an a produselor de fumat in Statele Unite, popularitatea crescuta a inhalarii de vapori, asa cum este cunoscuta practica, a provocat impact in Europa intre vanzatori si autoritati. Miercuri guvernul britanic a anuntat ca va incepe sa trateze respectivele tigari electronice ca medicamente, „astfel incat oamenii care folosesc produsele sa aiba increderea ca sunt sigure, de buna calitate si realizare.”

Tigara electronica si alte produse care contin nicotina vor fi certificate in Marea Britanie incepand din 2016, dand producatorilor timp sa se asigure ca produsele lor respecta toate standardele pentru medicamente. Reglementarea britanica spune ca aceste tigari electronice ieftine nu vor fi recomandate pentru utilizare pana atunci, dar nici nu vor fi complet interzise.

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu