Studentii invata sa-si creeze propriile locuri de munca in programul SMARTUp Challenge

Citi Foundation, in parteneriat cu Junior Achievement Romania, lanseaza SMARTUp Challenege in 4 tari din Europa Centrala si de Est. Studentii se pot inscrie in program pana la 17 Noiembrie 2014, pe www.smartupchallenge.org.

Studentii invata sa-si creeze propriile locuri de munca in programul SMARTUp Challenge

Peste 1.000 de tineri din Romania, Bulgaria, Ungaria si Slovacia vor deprinde abilitati de inovare si antreprenoriat in programul SMARTUp Challenge, implementat de Citi Foundation si Junior Achievement. Studentii din cele patru tari sunt invitati sa formeze echipe si sa se inscrie online pe www.smartupchallenge.org pentru a raspunde la provocarea competitiei privind antreprenoriatul si crearea de locuri de munca.

In urmatoarele luni, echipele participante vor fi sprijinite de voluntari Citi Romania pentru a-si dezvolta ideile de business. Cei mai buni 10 studenti din fiecare tara vor participa la scoala de vara SMARTUp Challenge, ce va avea loc in Romania in august 2015 si le va oferi tinerilor o experienta internationala de colaborare.

Cu o abordare ”learning by doing”, SMARTUp Challenge sprijina studentii sa implementeze idei inovatoare de business ce pot integra pe piata muncii tinerii din medii sociale dezavantajate. Consultanta oferita de expertii Citi Romania, oportunitatile de networking si un program solid de invatare oferit de Junior Achievement vor ajuta echipele participante sa-si dezvolte initiativele.

Prin intermediul acestui program regional, Citi si Junior Achievement doresc sa reduca dificultatile pe care tinerii le intampina in cautarea oportunitatilor de angajare. Sprijinim studentii sa devina mai competitivi pe piata locurilor de munca si sa-si creasca potentialul de a crea job-uri noi pentru ei si pentru altii”, a spus Tibor Pandi, Director General Citi Romania.

Este foarte important sa ajutam tinerii sa inteleaga ca vechiul stil de cautare si abordare a companiilor pentru a dobandi un loc de munca nu mai are aceleasi rezultate. In prezent, tinerii care au avantaje competitive sunt cei care se raporteaza la cariera lor ca la un business, identificand piata careia i se adreseaza, beneficiile pe care le au de oferit si resursele pe care le pot mobiliza. Educatia antreprenoriala este cel mai bun instrument pentru a obtine aceasta abordare”, a spus Stefania Popp, CEO Junior Achievement Romania.

Studentii din Romania se pot inscrie in program pana la 17 Noiembrie 2014, pe www.smartupchallenge.org. 50 de studenti vor fi selectati pentru a participa la faza nationala a competitiei unde ii vor cunoaste pe reprezentantii Citi si Junior Achievement in cadrul evenimentului “Young Innovators Day” din 21 noiembrie 2014. Ei vor participa la workshop-uri interactive sustinute de Junior Achievement si vor lucra impreuna cu mentori Citi Romania pentru a-si dezvolta proiectele pana la sfarsitul lunii martie 2015. Acestea pot consta in lansarea unor business-uri noi, dezvoltarea unora existente sau derularea unor proiecte ce pot crea locuri de munca.

Contact:

Lucian Gramescu, Manager Operatiuni, Junior Achievement Romania

E-mail: lucian.gramescu [@] jaromania.org

Telefon: +40 726 734 271

Alexandra Oniceanu, Specialist Comunicare, Citi Romania

E-mail: alexandra.oniceanu@citi.com

Telefon +4021 2036768

Citi

Citi, un jucator de top al pietei bancare globale, are aproximativ 200 de milioane de conturi de clienti si deruleaza operatiuni in peste 160 de tari si jurisdictii. Citi furnizeaza persoanelor fizice, companiilor, guvernelor si institutiilor o gama larga de produse si servicii financiare, inclusiv produse de credit si tranzactionare pentru persoane fizice, servicii dedicate intreprinderilor mici si mijlocii, de investitii, brokeraj, servicii tranzactionale si de administrarea averilor.

Informatii suplimentare sunt disponibile pe www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://blog.citigroup.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi

Citi Foundation

Citi Foundation lucreaza pentru a promova progresul economic in comunitatile din intreaga lume concentrandu-se asupra initiativelor ce promoveaza incluziunea financiara. Institutia colaboreaza cu cei mai buni parteneri pentru a crea progrese economice cuantificabile pentru familiile si comunitatile cu venituri reduse. Printr-o abordare de tip ”mai mult decat filantropie”, resursele de business si capitalul uman ale Citi consolideaza actiunile filantropice si impactul fundatiei. Pentru mai multe informatii, accesati www.citifoundation.com.

Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie economica, antreprenoriala, financiara, etica si responsabilitate sociala si sanatate si viata activa. 39 de tari din Europa si 121 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate de peste 220.000 de elevi din 1.300 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si sustinerea financiara din partea comunitatii de afaceri. Mai multe informatii, pe www.jaromania.org.

Parteneriatul Citi Foundation – Junior Achievement

In 2014, Citi Foundation a investit 4,2 milioane de dolari in programe Junior Achievement din 52 de tari. Citi si Citi Foundation sunt de mult timp printre cei mai puternici sustinatori globali ai Junior Achievement, cu contributii ce depasesc sprijinul financiar, incluzand:

    Prezenta in boardVoluntariatAsistenta tehnica si de programNetworking
Citeste mai mult: Studentii invata sa-si creeze propriile locuri de munca in programul SMARTUp Challenge

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu