Mic indreptar de tinuta pentru costume elegante

Chiar daca hainele nu fac omul si nici nu determina actiunile lui, ele au un cuvant greu de spus in prima impresie care si-o fac oamenii din jur. In plus, un barbat in costum va arata intotdeauna mai bine si va fi mai impozant decat un barbat imbracat in tinuta de strada.

Totusi, nu toata lumea arata bine la costum. De ce? Pentru ca multi oameni fac greseli elementare sau nu vor sa investeasca prea mult in imaginea lor. Din pacate, asta duce deseori la o imagine comica si nicicum una respectabila.
Cum ar trebui sa arate un costum si care sunt detaliile la care TREBUIE sa fim atenti?

Sacoul trebuie intotdeauna sa fie un pic mai lat, nu cu mult, ci cu 1-2 centimetri, astfel incat bratele sa nu fie limitate in miscare. Ulterior, el poate fi modificat in partea inferioara pentru a sta bine pe corp si pentru a nu lasa materialul sa atarne urat.

Gulerul si tipul reverului definesc tipul costumului. De exemplu, costumele italienesti sunt cambrate pe corp si au reverul in forma de triunghi ascutit inversat, in timp ce costumele in stil american sunt ceva mai butucanoase (dar totusi elegante), stil care reprezinta tendinta americanilor de a avea toate lucrurile cat mai mari posibile.

Camasile trebuie sa fie alese in functie de cat de stramt e reverul. Cele mai multe camasi de barbati sunt cu guler de latime medie, insa pentru un costum Italian, camasile trebuie sa fie atat cambrate, cat si sa aiba la randu-le gulerele stramte.
Apropo de costumele italiene, un alt aspect care trebuie mentionat e cel al butonilor: costumele englezesti au 1-2 butoni in partea inferioara a manecilor, iar cele italienesti au chiar si 3 butoni.

Alegerea pantalonilor se face in functie de natura evenimentului. In mediul de business, cat si la evenimentele oficiale, sacourile trebuie neaparat sa aiba acelasi model cu pantalonii, pentru ca cel mai probabil, toti cei prezenti vor avea acelasi model.

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu