Lucruri esentiale de stiut despre refinantarea creditelor

Tot mai multe persoane se confrunta cu o problema majora privind ratele lunare ale creditelor detinute, care devin o povara din cauza veniturilor tot mai mici, a ratei lunare majorate datorita deprecierii leului, a dobanzilor de referinta si cheltuielilor tot mai mari fata de perioada contractarii primului credit. Situatiile de acest gen recomanda refinantari credite si consolidarea imprumuturilor. Iei un credit nou la o dobanda mai buna si iti “stingi”cu el creditele in derulare.

Procedeul de refinantare credite poate fi realizat la banca unde ai contractat vechiul imprumut, daca acest lucru este permis si oferta este una avantajoasa,  sau la o alta banca a carei oferta iti poate satisface nevoile curente. Oferta refinantari credite din Romania a crescut in ultimii ani, asa ca solutii de unde se poate alege sunt. Clientii cu un grad mult prea mare de indatorare sau cu garantii care nu mai acopera valoarea creditului beneficiaza de credite mai ieftine si mai accesibile, dar trebuie sa urmeze o procedura putin mai complicata.

Costurile la credite au scazut in ultimul timp, precum si conditiile de transfer de la o banca la alta au devenit mai flexibile odata cu aparitia Ordonantei 50, iar refinantarile au accelerat.

Aceasta solutie prin credite de refinantare  este la indemana celor cu venituri mari si cei care dispun de garantii suficiente pentru a accesa noul credit. Clientii cu venituri mici isi permit mai greu diminuarea costului, insa exista si pentru ei diverse solutii de refinantare, ca sa nu fie nevoiti sa apeleze la o varianta mai dezavantajoasa, restructurarea creditului, ce implica automat si cresterea costului finantarii.

Creditbook.ro este primul site de anunturi dedicat creditelor de refinantare pentru cele peste 4.5 de milioane de persoane fizice, persoane juridice si persoane fizice autorizate din Romania.

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu