Lucruri de stiut despre aparate dentare

Alegerea unui aparat dentar reprezinta solutia ideala pentru toate persoanele care isi doresc un zambet frumos si sanatos. Din pacate, legile naturii au facut ca nu toata lumea sa fie inzestrata cu dinti perfecti, asa ca de multe ori se poate intampla ca acestia sa nu fie aliniati corespunzator. Drept urmare, apelarea la un aparat dentar poate reprezenta o decizie inteleapta. Insa inainte de a da o fuga pana la cabinetul stomatologic, este bine sa lamurim cateva aspecte privind alegerea acestuia.

Aparatul dentar – intrebari si raspunsuri

De cate feluri sunt aparatele dentare?

In principal, exista doua tipuri de aparate dentare, in functie de bracketii care se situeaza pe partea din fata a dintilor. Acestia pot fi alcatuiti fie din din metal, fie din ceramica. De regula, varianta din metal este considerata ceva mai putin estetica, iesind mai usor in evidenta.

 

Pana la ce varsta putem apela la aparatul dentar?

Este o alta intrebare cu un raspuns relativ. De regula, pana la 20 de ani este recomandata apelarea la un aparat dentar pentru indreptarea danturii. Insa exista si persoane care, cu acordul medicului dentist, pot folosi aparat dentar si dupa varsta de 25 de ani.

Este aparatul dentar un accesoriu cool?

Din fericire, da. In ultima vreme, conceptia celor din jur despre aparatele dentare s-a modificat considerabil. Inainte acesta era considerat un element definitoriu pentru tocilari. Insa gratie faptului ca oamenii au devenit mai open-minded, aparatul dentar este considerat un accesoriu foarte cool atat pentru fete, cat si pentru baieti.

Aparatul dentar mobil mai bun decat cel fix?

Depinde de cat de grave sunt afectiunile dentare ale celor care trebuie sa poarte un asemenea accesoriu. Exista persoane pentru care aparatul dentar mobil este cea mai buna solutie, iar acest lucru se aplica in special pentru cei care se confrunta cu afectiuni usoare. Pentru cei cu afectiuni ceva mai grave, care au o distanta destul de mare intre dinti (spatii intradentare), este nevoie, de regula de un aparat dentar fix.

Cat de mult dureaza pastrarea aparatului dentar?

Raspunsul la aceasta intrebare difera in functie de fiecare persoana. Exista persoane care sunt nevoite sa poarte aparatul dentar o scurta perioada (minium 6 luni), iar apoi dintii lor sa se indrepte. Dar exista si persoane care sunt nevoite sa nu renunte la acest accesoriu mai devreme de doi ani. Acest lucru poate fi stabilit, insa, numai impreuna cu medicul dentist. De multe ori, aparatele dentare sunt asociate cu carucioarele pentru copii. Exista parinti care renunta mai devreme la carucioarele pentru copii fiindca cei mici reusesc sa mearga mai devreme in picioare, dar si copii care reusesc mai greu sa se deplaseze singuri.

Toate aparatele dentare sunt costisitoare?

Da si nu. De regula, pretul unui aparat dentar incepe de la 1000 de lei si este recomandat sa se apeleze la plata in rate a unui astfel de dispozitiv. Este cea mai buna solutie pentru a nu ruina bugetul unei persoane. De regula, se poate intampla ca aparatul respectiv sa nu fie tocmai costisitor, insa si calitatea sa sa fie una indoielnica.

Un comentariu pentru “Lucruri de stiut despre aparate dentare”

  1. 25 august 2016 at 12:13 pm #

    Nu trebuie sa ne fie rusine sa purtam aparate dentare, pentru ca mai tarziu o sa avem dintii drepti si un zambet frumos.

Lasa un comentariu