HORECA SCHOOL PREMIAZA TALENTUL CULINAR AL BLOGGERILOR IN CADRUL CAMPANIEI #HORECAXPERIENCE

In luna iulie, promovata la nivel international  drept “Luna Artei Culinare”, Centrul de training romano-belgian Horeca School, in parteneriat cu noul sau proiect Gourmet Connection si magazinul specializatDesertonline.ro, provoaca pasionatii de bucatarie din mediul online sa se intreaca in talent in cadrul campaniei #horecaXperience.

Astfel, pe durata intregii luni (1-31 iulie), bloggerii culinari din Brasov, Bucuresti sau Timisoara, care inca nu au obtinut acreditarea de bucatar sau patiser, au sansa de a concura in cadrul unei competitii care ii poate ajuta sa isi treaca pasiunea pentru gatit la un alt nivel sau, dupa caz, pentru a putea fi ambasadorii unui caz social pe care vor sa il sustina.

Cei mai buni dintre acestia vor avea ocazia sa urmeze un curs acreditat de bucatar sau de patiser (3 luni), sa ia parte la unul dintre workshop-urile organizate de Horeca School si Gourmet Connection sau sa concureze cu retetele inscrise in campanie pentru a ajuta un caz social ales de ei, in scopul de a oferi unui tanar defavorizat sansa la un viitor mai bun. De asemenea, la finalul campaniei, Desertonline.ro  unul dintre principalii parteneri ai proiectului, va oferi o serie de premii speciale pentru o parte dintre bloggerii participanti.

“Luna Artei Culinare nu putea sa treaca fara a fi sarbatorita cum se cuvine si mediul online. Intrucat am observat ca in ultima vreme tot mai multi tineri pasionati de gastronomie isi impartasesc talentul prin intermediul unui blog de profil, anul acesta ne-am hotarat sa le oferim celor mai buni dintre acestia sansa de a experimenta noi tehnici si metode de gatit in cadrul unor cursuri interactive si distractive, de a avea acces la consiliere profesionala  de calitate si, nu in ultimul rand, de a obtine acreditare pentru pasiunea pe care au dezvoltat-o de-a lungul timpului”, a declarat Cristina van der Schaaf, fondatoarea Horeca School.

Pentru a se putea inscrie in competitie, bloggerii vor trebui sa gateasca o reteta de preparat sarat si un desert cu care s-ar putea prezenta si in fata unui client de restaurant. Calitatea preparatului si a fotografiilor inscrise in concurs, tehnicile de gatire folosite, originalitatea si, nu in ultimul rand, modul de prezentare in farfurie vor avea un cuvant important de spus in luarea deciziei finale, mai ales ca produsul final va fi „degustat” vizual.

Castigatorii  campaniei vor fi desemnati in prima saptamana de dupa inchiderea aplicatiilor de catre un juriu format din chefi bucatari sau cofetari cu o vasta experienta in domeniu, lectori in cadrul cursurilor practice Horeca School (Chef Nico Lontras, Chef Ionut Susala si Chef Cofetar Ana Consulea  de la Zexe Cofeturi),  alaturi de cate un membru venit din partea organizatorilor (Cristina van der Schaaf – fondatoare a Centrului de training Horeca School si Gourmet Connection si Bogdan Vlad – owner Desertonline.ro).

Potrivit fondatoarei Horeca School, in ultima perioada, cursurile specializate de bucatar sau de cofetar sunt urmate tot mai des nu doar de catre cei care doresc sa profeseze in domeniu, dar si de catre pasionatii care isi doresc sa aprofundeze cunostintele gastronomice sau de cei care detin sau au in plan sa isi deschida un business de profil.

Dintre bloggerii culinari care deja au obtinut bonetele de bucatari sau de patiseri in cadrul cursurilor Horeca School pot fi amintiti si:  Laura Laurentiu (Retete ca la mama) Oana Igretiu (Savori Urbane)Camelia Juganaru (Gateste Usor)Olguta Iliescu (Pastry Workshop)Cristina Mehedinteanu (Anason cu lapte).

Mai multe detalii despre campania #horecaXperience, conditiile de participare si metoda de inscriere in competitie puteti afla de aici sau de pe pagina oficiala de Facebook Horeca School.

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu