Ghilotina – pentru debitarea materialelor dure

Exista doua lucruri care se afla intr-o continua interdependenta: atributul de a fi un mester bun si materialele si echipamentele care ajuta la realizarea acestui lucru. Cu alte cuvinte, se poate spune ca o persoana nu se poate dovedi un mester pe cinste, fara sa aiba acel echipament care sa il ajute sa lucreze corespunzator. Asadar, talentul si priceperea nu mai sunt suficiente in ziua de astazi. Este nevoie de unelte, materiale si echipament care sa ajute la obtinerea celor mai bune rezultate.

Mai mult decat atat, se poate numi un bun echipament acela care pune accent pe doua trasaturi de baza: un stil compact si posibilitatea de a oferi rapid solutii si rezultate. Iar din categoria acestor echipamente face parte si ghilotina.

Ce este ghilotina si de ce este ea necesara in atelierul de lucru al unui mester priceput?

Desi multe persoane au impresia ca ghilotina reprezinta doar o unealta ascutita folosita pentru executarea prizonierilor, lucrurile nu stau deloc asa. Intr-adevar, aceasta definitie este una destul de corecta, insa aceasta intrebuintare a ghilotinei nu mai este valabila si in ziua de astazi. Ea se folosea in deosebi in Franta secolului 18, dar cu timpul s-a renuntat la aceasta practica barbara. In prezent, ghilotina este un model de unealta care ajuta la debitarea materialelor, in functie de designul lor. Aceasta este folosita pentru in special pentru tabla, avand rolul de a ajuta la taierea acesteia.

Este important de remarcat faptul ca modelele de ghilotine pentru tabla pot fi actionate pneumatic sau electric. Aceasta lucru are rolul de a asigura o forta suplimentara de debitare, astfel incat ghilotina sa poata face fata taierii unor materiale ceva mai dure sau cu o grosime mai mare.

Ce fel de model de ghilotina este recomandat sa alegeti pentru atelierul dumneavoastra?

Pentru cei care doar ce si-au deschis un mic atelier, va recomandam sa alegeti un model de ghilotina cat mai simplu, eventual un unul manual. Intr-adevar, modelul manual necesita un efort fizic ceva mai mare, insa se dovedeste mai simplu de controlat pentru persoanele care nu au mai lucrat cu astfel de echipamente. Totodata, aceste ghilotine pot avea o forma ceva mai compacta.

In ceea ce priveste atelierele profesioniste, cu sarcini mai complexe privind debitarea foii metalice, se recomanda folosirea ghilotinelor motorizate. Acestea au un panou de control care se va dovedi in cele din urma destul de simplu de utilizat, mai ales daca cititi cu atentie manualul de instructiuni. Majoritatea ghilotinelor sunt folosite pentru debitarea tevilor si panourilor, insa acestea sunt folosite si in industriile mari cum ar fi industria constructoare de masini sau industria aeronautica.

In ceea ce priveste distinctia intre modele noi si cele second hand, va precizam ca este bine sa optati mai intai pentru un model de ghilotina second hand, iar cu timpul, puteti investi si intr-un model nou. De asemenea, inainte de a face o achizitie de orice fel, este bine sa faceti o scurta cercetare a pietei pentru a nu rata cele mai bune oferte. Este imporant sa alegeti un pret bun daca va aflati la inceput de drum si aveti multe achizitii de facut.

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu