Educatia non-formala promovata in Bucuresti cu ajutorul voluntarilor europeni

Asociatia Young Initiative lanseaza proiectul european Knowledge Builders 2, prin intermediul caruia 6 voluntari din Franta, Germania, Austria, Spania si Grecia vor desfasura un stagiu de voluntariat de 9 luni in Bucuresti, implicandu-se in activitati socio-educationale.

Proiectul isi propune sa implice voluntarii europeni in comunitatea locala din Bucuresti si sa le ofere acestora oportunitatea de a produce o schimbare reala alaturi de colegii din Romania, in spiritul solidaritatii si cooperarii europene. In acelasi timp, o componenta deosebit de importanta a proiectului o constituie dezvoltarea personala si profesionala a voluntarilor, experienta punandu-i in fata multor situatii noi si ocazii de invatare.

Voluntarii se vor implica in proiectele curente ale Asociatiei Young Initiative, inclusiv cele desfasurate impreuna cu partenerii sai strategici, dar vor fi invitati sa lanseze si initiative proprii care sa aduca valoare adaugata comunitatii locale. In principal, acestia vor desfasura activitati socio-educationale cu copiii institutionalizati din Sectorul 4, vor organiza ateliere de educatie non-formala pentru tineri (inclusiv cei dezavantajati din licee de la periferia Capitalei), vor sprijini activitatea Centrului de Voluntariat Bucuresti si a platformei Blogunteer.ro de promovare a voluntariatului din Romania, vor organiza ateliere lingvistice gratuite si multe altele.

Proiectul se desfasoara pentru a doua oara, dupa ce in perioada octombrie 2013 – mai 2014 prima generatie de voluntari Knowledge Builders si-a derulat stagiul in Bucuresti. Rezultatele obtinute au motivat continuarea proiectului, astfel ca stagiul celei de-a doua generatii de voluntari a fost prelungit cu o luna, acestia urmand sa isi desfasoare activitatea in Bucuresti intre 1 octombrie 2014 si 30 iunie 2015.

Stagiile Knowledge Builders 2 fac parte din Serviciul European de Voluntariat, program initiat de Comisia Europeana, si sunt finantate prin programul pentru educatie, tineret si sport al Uniunii Europene, Erasmus+.

Despre Asociatia Young Initiative

Asociatia Young Initiative (AYI) este o organizatie nonprofit infiintata in 2009 care le ofera copiilor si tinerilor instrumentele educationale necesare pentru a se dezvolta personal si profesional astfel incat sa contribuie eficient la construirea Romaniei de maine.

Proiectul Knowledge Builders 2 este finantat de Uniunea Europeana prin programul Erasmus+. Prezentul comunicat nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia Uniunii Europene. Intreaga responsabilitate pentru aceasta publicatie apartine autorului.

 

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu