Ecografia tiroida te scapa de griji!

Tiroida, glanda de la nivelul gatului, este foarte importanta pentru functionarea in parametrii normali a organismului. Cea mai mare glanda endocrina din organism secreta doi hormoni ce influenteaza si controleaza functiile intregului organism. Unii din factorii ce favorizeaza aparitia problemelor legate de glanda tiroida sunt : stresul, lipsa de iod, alimentatia deficitara, dar si lipsa unui control medical regulat.

Identificarea rapida a problemelor de tiroida este facilitata de ecografie, ce arata clar si usor ce modificari sufera stuctura glandei (noduli, chisturi, inflamatie, hipertrofie).

Printre simptomele ce trebuie sa ne ridice un semn de intrebare si sa conduca la programarea cat mai rapida a unui control endocrinologic se numara : cresterea in greutate, fara vreo alta explicatie, ciclul menstrual neregulat, secretia sanilor in afara sarcinii si a alaptarii, scaderea in greutate, caderea excesiva a parului.

Ecografia tiroidiana nu implica radiatii, nefiind nociva pentru corp, nu prezinta niciun risc si dureaza intre 15 si 30 de minute. Ecografia tiroida presupune “scanarea” gatului si a zonei decolteului, cu ajutorul sondei ecografului.

CardioClinic are o echipa formata din medici si cadre universitare cu peste 15 ani de experienta, ce sunt membri ai Societatii Europene de Cardiogie. Nu numai ca descopera si trateaza afectiuni, sunt implicati si in proiecte de cercetare a acestora. Toti medicii au competente nationale de ecocardiografie Doppler si ecografie Doppler vasculara,  unii dintre ei detin si Acreditare Europeana in ecocardiografie transtoracica si transesofagiana.

 

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu