Despre asigurarile auto

In zielele de azi este foarte important sa ai o polita de asigurari pentru masina ta. La cum se circula pe strazi si mai ales pe strazile din Romania este foarte simplu sa fii implicat intr-un accident, fie el minor. In urma unui accident, cel vinovat trebuie sa plateasca daunele materiale, vatamarile corporale sau chiar si daunele morale. Cu ajutorul politelor de asigurare, vinovatul va plati toate daunele cu ajutorul firmei de asigurari la care activeaza.
Astazi sunt extrem de multe firme care ofera asigurare in caz de accidente auto, insa este foarte important sa o alegi pe cea mai buna pentru tine. Pentru o alegere corecta trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte. Inainte de a sari sa-ti faci o asigurare, afla numarul de centre de constatare a daunelor pe care le are firma in toata tara. Daunele pot fi reprezentate, fie de o zgarietura a masinii, furtul de de gps sau dvd auto ori alte bunuri pe care le aveai in masina, fie accidente mult mai complexe care duc la botirea masinii. Verifica si unitatile de reparatii colaboratoare cu asiguratorul pentru a nu te trezi cu suprize. Exista firme care iti fac promotii la alte servicii daca ai asigurare RCA la ei, de aceea trebuie sa te gandesti daca mai ai nevoie si de alte lucruri pentru masina ta.
In momentul in care semnezi contractul pentru a face asigurarea, verifica daca toate datele si seriile au fost trecute bine. Fii atent mai ales la seria de sasiu, deoarece contine foarte multe cifre si e posibil sa apara greseli. Daca seria e scrisa prost, in cazul daunelor, inclusiv a furtului de dvd auto sau alte lucruri, te vei trezi ca nu se vor plati daunele sau se vor plati foarte greu. Polita de asigurare va trebui sa contina vigneta, chitanta daca e cazul si formularul pentru Carte Verde. Verifica toate actele inainte sa pleci de la sediul firmei de asigurari.
Incearca sa discuti cu un broker care stie ce face. Acesta iti poate vorbi despre pachetele de asigurare cele mai avantajoase. Prin aceste pachete poti obtine reduceri la alte asigurari, cum ar fi cele de casa sau de sanatate. Daca vezi vanzatori de polite in masini, piete sau alte locuri stradale este recomandabil sa nu te lasi inselat de ei pentru a nu te trezi cu suprize neplacute.

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu