Cum alegi corect piese din dezmembrari auto

dezmembrari auto - piese

Dezmembrari auto

Cat e de importanta experienta, ca si criteriu in alegerea unui centru de dezmembrari auto? Este o intrebare destul de frecventa, desi pentru cei mai multi clienti ai unor astfel de ateliere de dezmembrare, pretul pare a fi singurul criteriu de alegere. Vom incerca sa vedem in urmatoarele randuri de ce nu intotdeauna este asa si mai ales care sunt motivele pentru care aceste lucruri ar trebui sa se schimbe. Vezi aici piese din dezmembrari auto, in Galati, a caror raport calitate-pret a ramas la aceeasi valoare ridicata, indiferent de transformarile pe care le-a cunoscut piata de specialitate.

 

  • Chiar daca pretul este cel mai mic, la un anumit magazin ce comercializeaza astfel de piese auto second hand, nu intotdeauna se poate garanta pentru calitatea sau originalitatea acestora. Mai ales daca noi, ca si clienti, nu suntem experti in ceea ce inseamna functionarea unei masini si piesele constituente ale motorului (dar si ale altor sisteme ale masinii), putem foarte usor sa fim inselati, dusi in eroare, de ceea ce ni se ofera.  De asemenea, daca  dezmembrarea a avut loc de catre persoane mai putin cunoscatoare, e foarte probabil ca respectivele piese sa se fi deteriorat (datorita manevrarii sau desfacerii incorecte). Alteori, ele nu se verifica cu atentie (uneori ele  nefiind intr-o stare deloc potrivita pentru a fi montate intr-o alta masina) sau se manevreaza gresit chiar in interiorul depozitului. Acest lucru nu e deloc imposibil, avand in vedere numarul mare de piese pe care anumite ateliere il poseda sau personalul redus care trebuie sa depuna o munca incredibila (ca si volum), pentru a face fata cererii sau valului de componente ce necesita aranjarea.

 

  • Pretul poate sa fie de asemenea un factor care sa ne induca in eroare, in special atunci cand e vorba de produse  ce nu sunt atat de larg cerute – masini sau modele ce nu sunt foarte intalnite in tara noastra, pe continentul nostru, ce au fost realizate intr-un numar limitat (mic) de exemplare ori sunt foarte vechi. Astfel de piese, greu de gasit poate chiar si ca noi, par incredibil de atractive cand sunt vazute pe rafturile atelierelor de dezmembrari auto. Insa si aici ne putem insela, daca actionam sub impulsul momentului, fara a le analiza, fara a observa in primul rand compatibilitatea si mai apoi starea acestora. E un lucru necesar,  stiind ca nu toate centrele de acest tip ofera posibilitatea inlocuirii produselor odata cumparate – unele neasigurand nici macar factura sau bon, ori vreun alt fel de garantie.

Asadar, e bine sa ne gandim de doua ori inainte de ne grabi sa cumparam din centrul de dezmembrari care are intotdeauna cele mai mici preturi de pe piata, chiar si pentru produsele foarte greu accesibile. Dupa cum am spus, in spatele acestor costuri mici se pot ascunde probleme de functionare, defecte cauzate de o manevrare incorecta, lipsa garantiei sau oferirii de vreo dovada fiscala, lipsa de experienta a respectivului personal – iar lista ar putea sa continue. Niciuna din cele de mai sus nu se reflecta insa in oferta centrului de dezmembrari auto din Galati – Autoapel. Cu o experienta bogata, folosind doar  piese originale, de calitate, provenite din masini nerulate in tara noastra,  acest centru se remarca si prin posibilitatea livrarii produselor oriunde in tara, cu garantia sigurantei.

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu