Ce purtăm la birou în sezonul rece- Ghete, bocanci, cizme sau botine-

Trecerea de la un sezon la altul implică schimbări de vestimentație, reorganizarea garderobei și completarea ei cu elementele necesare în funcție de preponderența activităților, iar femeile sunt preocupate în primul rând de achiziționarea de încălțări potrivite pentru mersul la birou sau pentru participarea la alte activități profesionale, în funcție de natura jobului fiecăreia. Încălțămintea office de iarnă este o provocare pentru fiecare dintre noi pentru că implică responsabilitate, luarea în calcul a mai multor criterii și respectarea unor norme stricte sau mai puțin stricte, în funcție de natura serviciului. În general, factorii de care trebuie să ținem cont sunt:

Condițiile meteo – trebuie să avem câte o pereche de încălțări pentru diversele manifestări capricioase ale vremii. În zilele ploioase e nevoie de încălțări care să facă față unei cantități mari de apă, în cele friguroase sau geroase, care implică și înghețarea trotuarelor, avem nevoie de încălțări care să fie atât călduroase, cât și antiderapante, iar zilele cu zăpadă necesită încălțări speciale, rezistente la frig, impermeabile, îmblănite, antiderapante și cu o talpă care să ajute piciorul în mers prin zăpadă.

O altă suită de factori sunt regulile de cod vestimentar impuse de natura serviciului. Există joburi unde aspectul vestimentar este unul destul de strict, regulile sunt clar formulate și atunci nu poți depăși limitele stabilite, dar există și medii profesionale mai lejere, unde poți combina și alte tipuri de încălțări, care nu sunt create special pentru  mediul office, însă pot fi integrate cu succes în ținutele de birou dacă sunt alcătuite corect și nu se depășesc limitele decenței.

Odată instalată toamna, primele încălțări care ne protejează picioarele de frig și de apă către care ne orientăm sunt ghetele și botinele. Mai office sunt considerate ghetele, prin aspectul lor clasic și formal, însă botinele vin din urmă și cuceresc aproape toate stilurile, inclusiv cel office, prin natura lor versatilă și feminină, adaptabilă oricărui tip de ținută. Așadar, în zilele de toamnă reci și umede, ținutele noastre pentru birou vor include ghete sau botine, cu toc, fără toc, cu platformă ori cu talpă ortopedică, în funcție de gradul de comoditate necesar, de preferințe, de restul ținutei, de tipul de activitate ce urmează a fi prestată în cursul zilei și de vremea de afară.

Când condițiile meteo se înăspresc și apar manifestări de polei, grindină, zăpadă, ghețuș, vijelie, atunci ne gândim serios să trecem la “categoria grea” de încălțări pentru sezonul rece, constituită din cizme și bocanci. Bocancii sunt preferați pentru trotuarele înzăpezite, datorită conformației lor ce ajută la mers și totodată menține piciorul într-o poziție corectă datorită croielii și a designului, plus că sunt foarte călduroși și impermeabili. De regulă, bocancii nu sunt considerați încălțări potrivite mediului profesional, însă ei sunt acceptați acolo unde regulile nu sunt foarte stricte și dacă sunt combinați cu piese vestimentare care crează un ansamblu office adecvat.

Cizmele însă sunt preferatele femeilor, datorită atât eleganței pe care o emană cât și confortului și a încadrării perfecte în stilul office. Categoria de cizme cea mai potrivită pentru birou este cea a cizmelor pană la genunchi, deasupra sau sub genunchi, care pot fi purtate cu fuste sau rochii midi, compleuri. Cu toc sau fără toc, deși cele cu toc emană o prestanță necesară mediului office, însă acest aspect ține de preferințe și de gradul de confort pe care fiecare femeie îl resimte atunci când poartă tocuri, mai ales iarna, dar sunt și alte tipuri de cizme potrivite pentru job fără toc – cu talpă ortopedică sau cu platformă. În ceea ce privește înălțimea cizmei, la birou sunt acceptate toate variantele de înălțimi – pană la jumătatea gleznei, pană la genunchi și chiar peste genunchi, deși acestea foarte înalte sunt considerate destul de sexi și pot transmite un mesaj nu tocmai potrivit activităților profesionale. Dar, dacă regulile nu sunt foarte stricte, iar cizmele sunt încadrate într-o ținută care per ansamblu denotă decență ce reduce din nota senzuală a cizmelor, atunci, acestea pot fi folosite cu succes și la birou. Așadar, avem la dispoziție o gamă largă de încălțări potrivite pentru mersul la birou, în funcție de vremea de afară, de preferințe și de dress code-ul impus de angajator.

Atunci când sezonul se schimbă și facem ordine în garderobă, dăm la o parte hainele și încălțările de vară și facem loc celor de toamnă-iarnă, întotdeauna păstrăm câteva locuri libere pe raft pentru achiziționarea de noi perechi de încălțăminte pe care să le purtăm la birou. Oricât de bine se păstrează încălțămintea de la un an la altul, fiecare femeie simte nevoia unei schimbări și pentru că petrece mare parte din zi încălțată într-o pereche de ghete, botine, bocanci ori cizme, cu siguranță merită să-și facă din când în când o mică plăcere și să-și cumpere o pereche nouă, care să-i dea o stare bună pe tot parcursul zilei. Avem nevoie de schimbare, avem nevoie de diversitate, e chiar indicat să nu purtăm aceeași pereche de încălțări două zile la rând, deci e nevoie de mai multe perechi. Este timpul să ne aprovizionăm dulapul cu cele necesare activității de zi cu zi și pentru starea noastră de bine.

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu