Bijuterii din cristale si pietre semipretioase – Ametistul

Este stiut faptul ca femeile sunt innebunite dupa bijuterii. Si daca bijuteriile sunt fabricate din cristale si pietre semipretioase ori pretioase, acestea vor fi deosebit de cautate. Bijuteriile fabricate din cristale si pietre semipretioase au fost apreciate de toata lumea inca din cele mai vechi timpuri. Unul dintre cristalele cele mai folostite pentru bijuterii este AMETISTUL.

Culoarea predominanta a ametistului este violetul. Aceasta culoare a fost foarte multa vreme considerata a fi o culoare regala, deci nu este surprinzator faptul ca ametistul este prezent pe coroanele multor regi si regine. Pietre fine de ametist sunt gasite chiar si pe Bijuteriile Coroanei Britanice si, ametistul, a fost una dintre pietrele favorite ale Ecaterinei Cea Mare.

Ametistul, acest cuart violet transparent, este unul dintre cele mai importante cristale folosite in fabricarea bijuteriilor din cristale si pietre semipretioase.

Leonardo Da Vinci a scris ca ametistul este capabil sa risipeasca gandurile rele si de a accelera inteligenta.

Pentru ca se credea ca ametistul promoveaza celibatul si pietatea, acesta este un ornament foarte important cu care se impodobeau bisericile in Evul Mediu. Acesta a fost considerat  a fi piatra episopilor si, acestia, inca mai poarta inele cu ametist. Rozariile, sunt adesea fabricate din ametist. In Tibet, ametistul, este considerat a fi sacru pentru Budhha.

Ametistul a fost considerat a fi si un antidot impotriva betiei, si acesta este motivul pentru care multe pahare de vin au fost de multe ori scluptate din ametist. In Grecia, ametistul este gasit sub denumirea de “amethystos” si este tradus mot-a-mot cu: “fara betie”.

Aceasta piatra semipretioase inca simbolizeaza sobrietatea.

Legenda provenientei ametistului isi are originile in mitologia greaca. Dionisie, zeul betiei, a fost infuriat intr-o zi cand a fost isultat de un simplu muritor si a jurat razbunarea urmatorului muritor ce ii va trece prin fata. Prin fata  lui a trecu increzatoarea Ametist, o tanara fata deosebit de frumoasa si inocenta ce se ducea spre zeita Diana pentru a-I plati tribut. Diana a transformat-o pe Ametist intr-o statueta de cuart pur cristalin pentru a o proteja de ghearele brutale. Dionysos a plans cu lacrimi de vin la vederea statuii, deoarece avea remuscari profunde.

De aceea, astazi se gasesc bijuterii din ametist sub forma de lacrima.

Ametistul este extras din minele din Brazilia, Uruguay, Bolivia si Argentina, precum si din Zambia, Namibia si alte tari africane.

Acum, site-ul Cadouri Selecte va ofera o gama larga de bijuterii fabricate exclusiv din pietre pretioase, semipretioase si cristale. Aici veti gasi cele mai frumoase produse, preturile cele mai bune, dar si  reduceri permanente.

 

 

 

 

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu